Het huis van Anne Pladdet in Schiedam-West: ,,Ik viel meteen voor de charmes van deze plek: de hoogteverschillen, het nisje bij de voordeur, de overdekte veranda.”
Volledig scherm
PREMIUM
Het huis van Anne Pladdet in Schiedam-West: ,,Ik viel meteen voor de charmes van deze plek: de hoogteverschillen, het nisje bij de voordeur, de overdekte veranda.” © Fred Libochant

‘Ik viel meteen voor de charmes van dit huis’

BinnenkijkenAnne Pladdet (36) houdt wel van verandering, dus haar woonkamer heeft al heel wat metamorfoses ondergaan in de dertien jaar dat ze in haar huis in Schiedam-West woont.

Toen het tijd was om haar ouderlijk huis in Vlaardingen te verlaten, werd Anne verliefd op het pand uit de twintiger jaren van de vorige eeuw. ,,Ik viel meteen voor de charmes van deze plek: de hoogteverschillen, het nisje bij de voordeur, de overdekte veranda. De vorige bewoner had het nogal alternatief ingericht en de keuken had nog een roze retrokleurtje, maar daar kon ik doorheen kijken. Door de jaren heen is het gelukkig wel steeds meer een ‘grote-mensen-huis’ geworden’’, vertelt Anne terwijl ze haar mok thee op de keukentafel zet.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam