Daan en Corrie samen op de bank in hun woning in Barendrecht. De twee deden alles samen, en hadden meer dan twintig jaar een winkel in Carnisse.
Volledig scherm
PREMIUM
Daan en Corrie samen op de bank in hun woning in Barendrecht. De twee deden alles samen, en hadden meer dan twintig jaar een winkel in Carnisse. © Privé

In de kruidenierszaak van Daan kwam men niet alleen voor boodschappen, maar ook voor een luisterend oor

Van Wieg tot GrafSamen met zijn vrouw had Daan van Geldre jarenlang een kruidenierszaak in de volkswijk Carnisse. Klanten kwamen voor de boodschappen, maar ook voor de gezelligheid en een luisterend oor. Op 3 januari overleed Daan op 89-jarige leeftijd, twee jaar na het overlijden van zijn grote liefde.

  1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam