Volledig scherm
PREMIUM
© Frank de Roo

In de rij voor de Spido

RondvaartDat rondvaartbedrijf Spido goede zaken doet, blijkt aan boord van de bomvolle schepen. Toeristen uit alle windstreken vergapen zich aan de haven: ,,Als je Rotterdam bezoekt, hoort dit erbij.''

Quote

Je ziet de stad van een heel andere kant. Dat gaat nooit vervelen

Alexander Doorn (43)

De rij mensen die voor Spido-schip Abel Tasman staat, slingert zich van de rand van de kade helemaal tot aan de kassabalie onder de Erasmusbrug. Gezinnen, ouderen, backpackers en verliefde stelletjes op een citytrip: diep weggedoken in hun jassen trotseren ze de gure wind tot ze aan boord mogen voor de cruise van twee uur 's middags.

De Abel Tasman is met een capaciteit van 300 passagiers geen kleintje, maar toch moet de caissière binnen toerist na toerist teleurstellen: deze rondvaart is al lang en breed uitverkocht. Het goede nieuws is dat er om half vier weer eentje gaat.

Als het hek voor de loopplank eindelijk opengaat, stroomt het vaartuig langzaam vol. De plaatsen op het benedendek bij het raam zijn snel vergeven. Dan valt de keus maar op één plek aan een van de tafels in het midden. Het uitzicht is echter beperkt, waardoor sommige passagiers het heft in eigen hand nemen: ze slepen stoelen naar de grote glazen deuren en zorgen zo dat ze niets missen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam