Volledig scherm
De 1.500 deelnemers aan de Luxor Marathon Run in Rotterdam konden vandaag de fameuze geel-paarse shirts uit de film ophalen. © AD

In de rij voor echte Marathon-shirts

De 1.500 deelnemers aan de Luxor Marathon Run, volgende week woensdag in Rotterdam, tellen de dagen af. Vandaag konden zij de fameuze geel-paarse shirts uit de film ophalen en passen. Daarvoor ontstonden rijen in de winkel van Run2Day op de Meent.

Bij de inschrijving voor de gewilde loop (9 kilometer) liep het een maand geleden al storm. In drie uur tijd was de run uitverkocht.

De lopers starten woensdag om 20.00 uur in het nieuwe LuxorTheater op de Kop van Zuid. Daar is ook een deel van de musicalvoorstelling van de Marathon te zien, die is gebaseerd op de film. Hoofdrolspelers John Buijsman en Gürkan Küçüksentürk zijn van de partij. Verder zingen Thomas Acda en Jelka van Houten de single Ik ben mij bij jou. De run gaat ook nog door het oude Luxor.

Bizar

De musical de Marathon vertelt het bizarre verhaal van de onlangs overleden garagehouder Koos van Staveren. De geschiedenis in de film werd in de praktijk werkelijkheid: de garage ging failliet, de eigenaar werd ziek en overleed. De musical gaat 19 maart in première.

,,Hoe mooi zal het gaan worden als 1.500 mensen in een Marathon-shirt door de enige echte hardloopstad van Nederland lopen’’, liet de organisatie al eerder weten.