Volledig scherm
Met de Scan&Go-app kunnen klanten nog sneller hun sportartikelen bij de Rotterdamse filialen van Decathlon halen. © Eveline Verwater

In deze Rotterdamse sportzaak kun je winkelen met je smartphone

Winkelen met je smartphone? Het kan bij de Rotterdamse vestiging van Decathlon in het Alexandrium. De proef startte al een paar maanden geleden, maar is nu succesvol gebleken. ,,Sinds vorige week is Scan & Go in alle winkels geïntroduceerd, zo ook bij de Coolsingel’’, zegt vestigingsdirecteur Myrna van Geffen van Decathlon Alexandrium.

Afgelopen mei testte het Rotterdamse filiaal al het winkelen met de Decathlon Scan & Go-applicatie. Inmiddels zijn alle kinderziektes eruit en is de app nu officieel ‘live’. Waarom er juist voor de winkel in het Alexandrium gekozen werd? ,,Wij zijn een relatief kleine winkel, wat het ideaal maakt om te testen. Ongeveer vijf personeelsleden hebben training gehad, waarbij klanten hun prangende vragen kunnen stellen’’, laat Van Geffen weten.

Scannen

Het mobiel winkelen werkt als volgt: de klant download de app of opent scan & go in de browser. ,,Daarna scant de klant de barcodes van de te kopen producten. Betalen kan dan eenvoudig via bijvoorbeeld iDeal’’, legt Van Geffen uit. Zomaar iets stelen zit er niet in: alle producten zijn namelijk beveiligd met een alarm. Deze wordt pas gedeactiveerd zodra er betaald is in de applicatie, net zoals dat gebeurt bij de kassa.

Per week maken enkele klanten al gebruik van het nieuwe winkelsysteem. ,,Als het echt druk is, hoef je niet meer in de rij staan bij de kassa. Je kunt het product dus nog sneller gebruiken’’, vertelt de directrice van het Rotterdamse filiaal. Of er straks hier alleen maar met smartphone gewinkeld kan worden, denkt Van Geffen niet. ,,Over tien jaar denk ik wel dat we een stuk minder kassa’s hebben, maar de uren die we dan besparen op kassapersoneel, kunnen we dan juist inzetten voor advies of sportervaring.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam