De Dorpsweg in Rotterdam staat aan de kant van Oud-Charlois bomvol.  Aan de kant van Carnisse, waar betaald parkeren geldt, is sinds 1 maart wel voldoende parkeerplek.
Volledig scherm
PREMIUM
De Dorpsweg in Rotterdam staat aan de kant van Oud-Charlois bomvol. Aan de kant van Carnisse, waar betaald parkeren geldt, is sinds 1 maart wel voldoende parkeerplek. © Frank de Roo

In Feijenoord en Oud-Charlois wordt betaald parkeren ingevoerd om overlast tegen te gaan

In Feijenoord moet vanaf 1 juli worden betaald om de auto op straat te zetten. Later dit jaar volgt ook Oud-Charlois. In beide Rotterdamse stadswijken kunnen bewoners hun auto nauwelijks nog kwijt sinds bij de buren betaald parkeren werd ingevoerd. Hetzelfde doen, is de enige remedie.

Betalen voor parkeren bij je huis. Zowel in Feijenoord als in Oud-Charlois zien ze het eigenlijk liever niet. In een draagvlakonderzoek stemden beide buurten vorig jaar nog massaal tegen. Maar inmiddels liggen de kaarten anders. De invoering van parkeervergunningen en parkeerautomaten op het Noordereiland (per 1 januari) en in Carnisse (per 1 maart) zorgden voor het bekende waterbedeffect: bij de buren staat sindsdien alles bomvol met blik.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam