Volledig scherm
De vestiging van de Bierfabriek in Amsterdam. © Charlotte Odijk

In het Merwe-Vierhavensgebied komt de grootste brouwerij van Rotterdam; de Bierfabriek

In het Merwe-Vierhavensgebied komt een bierbrouwerij en een restaurant. De Bierfabriek heeft al vergelijkbare vestigingen in Amsterdam, Delft en Almere. De nieuwe brouwerij heeft een capaciteit van twee miljoen liter per jaar en zal daarmee de grootste brouwerij van Rotterdam zijn.

De Bierfabriek betrekt een oude fruitloods aan de Galileïstraat. De opening staat gepland voor oktober 2020.  Behalve de eigen bieren serveert de Bierfabriek gerechten als Frans boerderijkippetje en tortilla met buikspek.

Quote

Het is een lang gekoester­de wens om naar Rotterdam te komen.

Harm van Deuren, Bierfabriek

Volgens directeur Harm van Deuren van de Bierfabriek is het ‘een lang gekoesterde wens om naar Rotterdam te komen’. ,,Begin 2018 hebben we als eigenaren de wens uitgesproken dat we bij de volgende vestiging graag een grotere brouwerij wilden starten. Onze huidige drie brouwerijen brouwen enkel voor de eigen locaties, maar daar kunnen we geen flessen of fusten afvullen.‘’ In Rotterdam kan dat straks wel. 

Maakbedrijven

De vestiging van de brouwerij past in de plannen van het Havenbedrijf Rotterdam en gemeente Rotterdam om het oude havengebied tussen Rotterdam en Schiedam om te vormen tot een nieuw woon- en werkgebied. In de oude fruitloodsen moeten nieuwe maakbedrijven komen die werken met moderne technologieën als digitalisering, robotisering, 3D-printen en recycling, in de hoop dat ze hier doorgroeien. 

De Bierfabriek investeert circa 7 miljoen euro in de Rotterdamse brouwerij. Rotterdammer Reinier Schipper, voormalig president-directeur van United Dutch Breweries, heeft zich verbonden aan de onderneming. In het persbericht van het Havenbedrijf Rotterdam over de komst van de Bierfabriek laat hij weten ‘het fantastisch te vinden dat op deze locatie weer een echte Rotterdamse brouwerij komt.’ ,,Ik ben mijn carrière begonnen in een Rotterdamse brouwerij en de cirkel is nu rond. Met veel plezier wil ik me de komende jaren inzetten om hier een succes van te maken.’’

Volledig scherm
Het pand aan de Galileïstraat waar de Bierfabriek in komt. De loods komt uit 1912. © Havenbedrijf Rotterdam
  1. Recordhoeveelheid drugs onderschept in de Rotterdamse haven: ‘Smokkelaars voelen zich veilig’
    VIDEO

    Recordhoe­veel­heid drugs onder­schept in de Rotterdam­se haven: ‘Smokke­laars voelen zich veilig’

    Als drugssmokkelaars grote partijen verschepen, wanen zij zich onkwetsbaar. En dat is precies wat er de laatste tijd gebeurt in de Rotterdamse haven. Er zijn in 2019 opvallend veel cocaïne-transporten van meer dan 1000 kilo onderschept. Voorheen waren zulke risicovolle partijen zeldzaam. ,,Met de vangsten hebben we ze in ieder geval pijn gedaan’’, zegt officier van justitie Ernst Pols.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam