Rotterdam stapt over op de ‘stofzuiger-op-afstand’ voor de bestrijding van de eikenprocessierups, zoals hier aan de Gordelweg. Door de uitvinding van aannemer GKB uit Barendrecht is beschermende kleding en perslucht niet meer nodig.
Volledig scherm
PREMIUM
Rotterdam stapt over op de ‘stofzuiger-op-afstand’ voor de bestrijding van de eikenprocessierups, zoals hier aan de Gordelweg. Door de uitvinding van aannemer GKB uit Barendrecht is beschermende kleding en perslucht niet meer nodig. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

In je korte broek jeukrupsen opzuigen? Het kan dankzij deze Barendrechtse uitvinding

videoGeen ‘ruimtepakken’ meer, geen perslucht. Rotterdam bestrijdt de eikenprocessierups voortaan in korte broek. Gekkenwerk? Nee hoor, want met de op afstand bedienbare rupsenzuiger - bedacht door Rotterdam en ontwikkeld door groenaannemer GKB Groep uit Barendrecht - hoeven de opruimers hun wagen niet meer uit. In plaats daarvan is het: camera aan, joystick bewegen en zuigen maar. 

  1. Bruggen van dit bedrijf zijn wereldwijde hit: ‘Allemaal van kunststof, want staal en beton zijn passé’
    PREMIUM

    Bruggen van dit bedrijf zijn wereldwij­de hit: ‘Allemaal van kunststof, want staal en beton zijn passé’

    FiberCore Europe heeft de potentie uit te groeien tot een multinational. En dat allemaal dankzij InfraCore. Een innovatief kunststof bouwmateriaal dat de laatste jaren flink aan populariteit wint. IJzersterk en duurzaam. Perfect om vliegtuigvleugels, windmolens en scheepsrompen van te maken. Maar ook sluizen en bruggen, die wereldwijd een hit zijn. ,,Zelfs het dek van de Brienenoord- of Haringvlietbrug leent zich prima voor een kunststof rijbaan.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam