Michael van der Kroft: van zestien gangen voor 120 euro naar een tacomenu voor een fractie
Volledig scherm
PREMIUM
Michael van der Kroft: van zestien gangen voor 120 euro naar een tacomenu voor een fractie © Frank de Roo

In plaats van zestien gangen maakt Tres-kok Michael van der Kroft nu taco’s

De Gouden PollepelZe waren nog maar net een paar maanden open, maar Emy Koster en Michael van der Kroft van restaurant Tres hadden de eerste positieve recensies al op zak. De vlag mocht uit, laat die toekomst maar komen. Drie dagen later ging de horeca op slot. Daar sta je dan, met je eerste eigen zaak - een fine dining experience met slechts twaalf zitplaatsen. Dicht. Wat doe je dan? Michael en Emy hoefden niet lang na te denken. Ze gingen tacos maken.

Normaal kost het zorgvuldig gecomponeerde tasting menu van 16 gangen bij Tres 120 euro per persoon. En het was het waard, als je de recensies mag geloven. ,,Geslaagde gooi naar de culinaire top,” schreef Wim de Jong in NRC. Later voegde zijn collega Joël Broekaert daar aan toe: ,,On-Nederlands gedurfd”.

Een taco menu van 17,50 euro lijkt in zo’n geval het minst voor de hand liggende plan B. Toch is dat precies wat Michael en Emy gingen doen. Er werd een afhaalmenu bedacht en flyers gedrukt, die ze bij alle omliggende woningen in de bus gooiden. Tres Tacos was geboren.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam