Volledig scherm
Pakjes van over de hele wereld zijn te bewonderen. © Kunsthal

In stewardessenpakje gratis naar de Kunsthal

Wie zich zaterdag 23 september in een stewardessenpakje hijst, kan gratis naar de tentoonstelling Cabin Crew - Fashion in the Air in de Kunsthal in Rotterdam. De outfits van stewardessen staan daarin centraal.

Volgens de Kunsthal maak het niet uit of je  echt stewardess bent en de outfit ook daadwerkelijk gebruikt of dat je het pakje uit een zak met carnavalskleding  of een verkleedkist hebt gevist.

Eenmaal gratis binnen kunnen bezoekers kijken naar een deel van de verzameling van de Nederlandse purser Cliff Muskiet. Hij verzamelde de afgelopen jaren 1.405 outfits van stewardessen van 523 verschillende luchtvaartmaatschappijen. Een deel daarvan is vanaf 23 september ruim vier maanden te zien in de Kunsthal.

De outfits van stewardessen zij in de loop der jaren veranderd. Beïnvloed door mode- en tijdsbeelden gingen de pakjes van klassiek naar modern en van chique naar functioneel. Ook komen de verschillen per land en vliegmaatschappij goed naar voren in de tentoonstelling.  

  1. ‘In de VS zouden ze hem zo casten voor een film: elegant gekleed, vintage kapsel, Cary Grant-stijl’
    PREMIUM
    Column

    ‘In de VS zouden ze hem zo casten voor een film: elegant gekleed, vintage kapsel, Cary Grant-stijl’

    Ze hebben me altijd aangetrokken. Mensen zonder pretenties. Authentiek, charmant, oprecht, bescheiden, een tikkeltje rauw. Zo iemand is schrijver Alex Boogers. We zitten bij dezelfde Uitgeverij Podium, maar echt goed kenden we elkaar niet. Totdat ik Alex een keer met zijn vrouw Brenda trof in het café van De Bijenkorf. Ik had meteen een zwak voor hem. Geen beleefde smalltalk. Het ging meteen over het leven, onze achtergrond.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam