In stilte genieten van het kerstverhaal

VIDEODe straten in Capelle Schollevaar waren gisteravond even ondergedompeld in oosterse sferen. Het publiek kon er, tijdens de derde editie van het populaire Betlehem Event, op aardig wat plekken genieten van live-voorstellingen over het kerstverhaal.

Jong en oud verzamelden zich aan het begin van de avond bij basisschool Het Baken voor het begin van het evenement. Het publiek wandelde vervolgens in kleine groepjes langs niet één, niet twee, maar een complete serie musicalachtige scènes van het kerstverhaal. Langs een route van ongeveer 1,5 kilometer werd het kerstverhaal in dertien scènes uitgebeeld door vrijwilligers. Elke 15 minuten vond er een andere voorstelling plaats, waar het publiek naartoe kon wandelen. De wandeling eindigde bij een stal bij de Ontmoetingskerk, een van de organisatoren.

Volledig scherm
© Jan Kok | Boomerang Fotografie

De vele bezoekers luisterden aandachtig naar de doorlopende voorstellingen van het kerstverhaal. Kinderen waren er soms stil van. Voorafgaand aan het druk bezochte evenement was er een grote kerstmarkt op het plein georganiseerd, waar de mensen artikelen en etenswaar konden kopen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
6501 stemmen