Volledig scherm
De man werd in de buurt van de oliebollenkraam in de kraag gegrepen. © Politie

Inbreker aangehouden na rondje om oliebollenkraam

Een inbreker kwam gistermiddag niet ver met zijn buit.  Een bewoner van de Martinus Steijnstraat in Rotterdam-Zuid ging achter hem aan nadat hij hem betrapte in zijn huis. Na een rondje om een oliebollenkraam werd de 43-jarige man in de kraag gegrepen. 

De bewoner van de Martinus Steijnstraat in de Afrikaanderwijk kwam net thuis toen hij zag dat het slot van zijn voordeur kapot was.  Terwijl hij de politie belde, kwam de inbreker naar buiten. Hij maakte stekende bewegingen met een schroevendraaier naar de bewoner en vluchtte. 

De bewoner ging er achteraan. Ondanks dat hij nog een klap van de inbreker kreeg, bleef hij de inbreker volgen.  Nadat hij hem even uit het oog verloor, zag hij de inbreker even later toch weer opduiken uit het restaurant op de Beijerlandselaan naast de oliebollenkraam.  

De bewoner trok weer een sprintje  achter de verdachte die -  via de avondwinkel langs de oliebollenkraam rende. Omdat de melder steeds zijn locatie doorgaf aan de meldkamer, waren de agenten snel ter plaatse om de inbreker in de kraag te vatten. De politie onderzoekt of de man nog meer inbraken op zijn naam heeft. 

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam