Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP

Influencers ingezet in strijd tegen overgewicht Rotterdamse tieners

Rotterdam wil ook tieners de komende vier jaar gezonder laten eten en meer laten bewegen. Nu stoppen nog veel activiteiten in het kader van Lekker fit! als kinderen naar de middelbare school gaan. ,,Lekker fit! op de basisschool heeft weinig zin, als later de frituur regeert’’, stelt wethouder Sven de Langen.

Rotterdamse kinderen hebben meer overgewicht dan hun leeftijdsgenootjes die elders wonen. Een kwart van de 12- en 13-jarigen is te zwaar. De kans is groot dat zij ook als volwassenen zullen kampen met te veel kilo’s.

 1. Kaartjesactie op Twitter voor Ahmad Mendes Moreira zorgt voor stortvloed aan steunbetuigingen

  Kaartjesac­tie op Twitter voor Ahmad Mendes Moreira zorgt voor stortvloed aan steunbetui­gin­gen

  Een Twitteraar heeft een kaartjesactie voor de racistisch bejegende voetballer Ahmad Mendes Moreira in het leven geroepen. Ellen Gerritsen wil de voetballer van Excelsior een hart onder de riem steken. ,,Ik hoop dat het hem steun geeft te weten dat zoveel mensen veroordelen wat er gebeurd is.’’ De oproep is al honderden keren gedeeld. En de postbus van de Rotterdamse club Excelsior? Die puilt uit.
 2. LIVE | Jaarbeursplein loopt vol met verpleegkundigen, verschillende poliklinieken liggen er verlaten bij
  Ziekenhuisstaking

  LIVE | Jaarbeurs­plein loopt vol met verpleeg­kun­di­gen, verschil­len­de poliklinie­ken liggen er verlaten bij

  Zorgmedewerkers in naar verwachting 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en vier revalidatiecentra leggen vandaag het werk neer. Hierdoor ligt een groot deel van de zorg plat. Spoedeisende hulpafdelingen, hartbewaking en verloskundeafdelingen blijven wel gewoon open. Ook de oncologische zorg gaat door. In de diverse ziekenhuizen zijn protestbijeenkomsten en ludieke acties gaande. Hoe vergaat het de verpleegkundigen vandaag? Je volgt het in dit liveblog.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam