Volledig scherm
Ter illustratie. © Roos Koole

Inspectie: Hulpverleners laten peuter (3) in de steek in Rotterdam

Hulpverleners hebben een 3-jarig motorisch gestoord meisje in de steek gelaten in Rotterdam-Schiebroek. In een diepgaand onderzoek concluderen de Inspectie Jeugdzorg, Inspectie voor de Gezondheidszorg en Inspectie Veiligheid en Justitie dat hulpverleners nalatig zijn geweest, waardoor de veiligheid van het kind anderhalf jaar onvoldoende geborgd was. 

Het meisje werd in maart 2016, in het bijzijn van een verwarde ouder, ernstig verwaarloosd aangetroffen in een woning in Rotterdam. Het gezin was op dat moment al in beeld bij meerdere instanties. Actie was er volgens de onderzoekers echter nog niet ondernomen. 

Werkwijze aanpassen

Volgens de onderzoekers stond het belang van het kind niet centraal. De instanties hebben niet in kaart gebracht welke risico's het meisje liep. Ook werd informatie niet voldoende gedeeld. De betrokken hulpverleners moeten van de inspecties hun werkwijze aanpassen. Ze krijgen daar drie maanden de tijd voor. 

Bij eerdere onderzoeken kwamen de inspecties soortgelijke fouten tegen. Ze maken zich daarom zorgen over de verbeterkracht van de hulpverleners. Het gaat om Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond en het Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond. 

Naar de ouder loopt een strafrechtelijk onderzoek. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (23%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (77%)
6885 stemmen