Volledig scherm
Exterieur van gevangenis De Schie. © ANP

Inspectie positief over terroristenafdeling De Schie

De terroristenafdeling (TA) in de gevangenis De Schie in Rotterdam functioneert goed. De inspectie Justitie en Veiligheid is positief over het regime en het personeel, zo staat in haar rapport.

De begeleiding van gedetineerde mannen en vrouwen met een extremistisch gedachtegoed, is maatwerk. Medewerkers van de TA hebben speciale vaardigheden en kwaliteiten ontwikkeld, de omgang met de gedetineerden is respectvol en er wordt voldoende gewerkt aan de terugkeer in de samenleving, aldus de inspectie.

Naast de TA in Rotterdam is er een terroristenafdeling te vinden in de gevangenis in het Brabantse Vught. Over die afdeling is de inspectie ook goed te spreken. Op beide TA’s wordt erop ingezet de betrokkenen hun radicale ideeën te laten varen. Of dat werkelijk lukt of dat ze zich alleen maar goed gedragen tijdens detentie, weet de inspectie niet. Daarvoor is wetenschappelijk onderzoek nodig.

De twee afdelingen zijn opgericht in 2006, toen bleek dat radicaal-islamitische lieden in gewone gevangenissen medegedetineerden ronselden voor de jihad.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
7211 stemmen