Volledig scherm
Op de stille tocht voor de doodgestoken Diya kwamen vele Hoogvlieters af. © Jan de Groen

Inspecties doen onderzoek naar drama met 8-jarige Diya

Twee inspecties doen onderzoek naar het drama, waarbij de 40-jarige Rotterdammer Nirmalkoemar B. zijn 8-jarige dochtertje Diya heeft doodgestoken. Het meisje werd zwaargewond gevonden in het Maasstad Ziekenhuis, waar haar vader vele uren eerder hulp had gezocht omdat hij zich niet goed voelde. Hij wilde opgenomen worden, maar dat gebeurde niet.

Tijdens de eerste rechtszaak bleek dat de vader bij meerdere instanties had gevraagd om hulp. Hij vreesde voor zijn eigen leven en het welzijn van zijn dochter Diya. De Hoogvlieter klopte aan bij de politie, zijn huisarts, Veilig Thuis en het Maasstad Ziekenhuis. De school van zijn dochter sloeg alarm.

Bij een eerste onderzoek naar de tragische gebeurtenis in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam-Zuid kwam informatie op tafel, waardoor de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en de Inspectie Justitie en Veiligheid nu verder onderzoek wil doen. De gedachte is dat de betrokken partijen, waaronder ook de jeugdbescherming, ggz-instelling Fivoor en de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond, kunnen leren van het drama.

De verdachte wordt deze zomer in het Pieter Baan Centrum onderzocht.

Zie hieronder de beelden van de stille tocht die voor Diya werd gehouden.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam