Volledig scherm
Een schildering van Bier en Brood, één van de deelnemende artiesten, in de Rotterdamse Ketelaarsstraat . © Pow Wow

Internationaal street art festival komt naar Rotterdam

Kunstenaars, muzikanten en sporters van over de hele wereld komen op 15 en 16 september naar Rotterdam. Dat weekend vindt de eerste Europese editie van het Pow Wow Festival - een internationaal street art festival - plaats in het gebied Merwe-Vierhavens.

Tijdens het festival toveren kunstenaars het grijze havengebied rondom de Keilewerf aan de westkant van de stad om tot een kleurenspektakel. Volgens de organisatie kunnen bezoekers van het gratis festival Rotterdamse en internationale artiesten aan het werk zien. Daarnaast zijn er diverse optredens, sporttoernooien in verschillende straatdisciplines en krijgt Rotterdams talent een plek in het Haka-gebouw. De Street Art Awards Benelux 2018 zijn het slotstuk van het weekend.

,,Het is heel bijzonder dat we de eerste Europese editie naar Rotterdam kunnen halen”, zegt organisator Dave Vanderheijden. ,,Het festival past perfect bij de stad. Street art is al een aantal jaren in opkomst, we hebben een aantal hele goede kunstenaars rondlopen. Ons festival is de perfecte gelegenheid een volgende boost aan de scene geven.”

Verfraaien

Quote

'De kunste­naars gaan het gebied verfraaien en in de picture zetten'

Organisator Dave Vanderheijden

De organisatie heeft het havengebied niet zomaar uitgekozen. ,,Tijdens Pow Wow wordt altijd een deel van de stad als festivalgebied aangewezen. Merwe-Vierhavens is nogal grijs en niet heel uitnodigend. De kunstenaars gaan het gebied verfraaien en in de picture zetten.” Vanderheijden vindt het belangrijk dat Pow Wow iets toevoegt aan de stad. ,,Festivals zijn vaak heel tijdelijk, maar wij willen van toegevoegde waarde zijn. Iets blijvends achterlaten waar bewoners en bezoekers blij van worden.”

Pow Wow begon ooit op de eilanden van Hawaï, waar kunstenaars grauwe wijken omtoverden tot kleurrijke openluchtgalerijen. Inmiddels zijn er over de hele wereld al edities van het festival georganiseerd. Los Angeles, Taiwan, Singapore en Jamaica zijn zomaar wat locaties waar de street art door het festival inmiddels op de straten te vinden is.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam