Volledig scherm
Het strand van Nesselande mag de Blauwe Vlag laten wapperen. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Internationale onderscheiding voor stranden in de regio

De stranden van Hoek van Holland, Nesselande, Rockanje, Hellevoetsluis en Ouddorp mogen sinds vandaag de 'De Blauwe Vlag' laten wapperen. Deze internationale onderscheiding wordt jaarlijks uitgedeeld aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn.

De stranden kunnen hiermee aantonen dat het zwemwater van goede kwaliteit is, het strand wordt schoongehouden en er toiletten, afvalbakken en reddingsmaterialen en een EHBO-post aanwezig zijn.

De vlag is een jaar geldig: daarna wordt aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de eisen voldoen. 

Volledig scherm
In onze regio zijn meerdere stranden met een Blauwe Vlag. © Blauwevlag.nl

Naast de stranden zijn er ook jachthavens in de regio die de Blauwe Vlag mogen hijsen. Op de website blauwevlag.nl zijn alle locaties te vinden met de onderscheiding. 

Volledig scherm
De jachthavens op deze locaties voldoen aan de criteria van de Blauwe Vlag. © blauwevlag.nl

De Blauwe Vlag is een label dat wordt uitgereikt aan meer dan 3500 stranden en Jachthavens in ruim 30 landen in Europa, Zuid-Afrika, Marokko, Nieuw Zeeland, Canada en het Caribische gebied. De Blauwe Vlaggen worden uitgedeeld door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijk internationaal netwerk van organisaties uit 59 landen die zich inspannen op het gebied van natuur- en milieuvoorlichting. 

Volledig scherm
De Blauwe Vlag werd vandaag in Scheveningen uitgedeeld aan gemeentes. Op vrijdag 19 mei om 13.00 uur hijst de Rotterdamse gebiedscommissievoorzitter de vlag in de vlaggenmast bij het skatepark en de rotonde Siciliëboulevard – Corsicalaan in Nesselande. In Hoek van Holland wordt de vlag gehesen bij de feestelijke start van het strandseizoen op 25 mei. © Gemeente Rotterdam