Volledig scherm
PREMIUM
Marco Pastors, directeur van het Nationaal Programma Kwaliteitssprong Zuid. © Andrea Terlaak

'Investeringen in Zuid betalen zich dik uit'

De geplande investeringen in Rotterdam-Zuid betalen zich uit, concludeert het onderzoeksbureau Rebel dat de kosten en de opbrengsten van het megaplan op een rij heeft gezet. De baten zullen de kosten met zeker 1,6 miljard euro overstijgen, stelt het bureau met veel slagen om de arm.

Rebel maakte de berekening in opdracht van Nationaal Programma Rotterdam-Zuid. De komende jaren gaat er zo'n 400 miljoen tot 1,3 miljard euro naar het met achterstanden kampende stadsdeel. Dat geld is voor het vervangen van slechte huizen, het verbeteren van het onderwijs en het bestrijden van de werkloosheid. 

  1. Emotionele herdenking van oud-politicus Fatima Talbi
    video

    Emotionele herdenking van oud-politicus Fatima Talbi

    Veel mensen kwamen vandaag samen in Centrum de Middenweg om een laatste eer te bewijzen aan de gisteren overleden Rotterdamse oud-politicus Fatima Talbi. ,,Fatima en ik waren zoals dat dan heet well connected’’, vertelt de zichtbaar geëmotioneerde burgemeester Ahmed Aboutaleb. ,,Ik krijg soms vijf of zes appjes per dag van haar. Over allerlei dingen die ze ziet en ze meemaakt. Op een gegeven moment kwamen er geen appjes meer.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam