Inwoners Rotterdam voelen zich veiliger

VIDEOHet veiligheidsgevoel van Rotterdammers is de afgelopen jaren gestegen, blijkt uit onderzoek van de gemeente. Die conclusie werd vandaag in het Wijkprofiel gepresenteerd.

Uit het onderzoek blijkt dat het gevoel van veiligheid voor de gehele stad met 8 procent is gestegen ten opzichte van 2014. Naast veiligheid worden er in het Wijkprofiel twee andere thema's onderzocht: fysiek (zoals leegstand van panden en de staat van de openbare ruimte) en sociaal (omgang met buurtbewoners). Ook hier vonden over de gehele stad gezien stijgingen plaats, van 7 en 5 procent. 

De cijfers in het Wijkprofiel zijn zowel op onderzoeken als op de mening van Rotterdammers. Het onderzoek vindt sinds 2014 iedere twee jaar plaats. 

Wijkniveau

Op wijkniveau lopen de cijfers echter uiteen. Zo is Hillegersberg op veiligheidsgebied flinke stijger (31 procent) ten opzichte van 2014, terwijl er in Charlois, Feijenoord en het centrum juist sprake is van een daling (met respectievelijk 12, 7 en 13 procent).

Met name in het noordelijk deel van Rotterdam is de tevredenheid toegenomen. Inwoners van Hillegersberg, Schiebroek, Overschie, Prins Alexander, Kralingen, Crooswijk en Rotterdam-Noord uiten zich positief. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

Volledig scherm
Inwoners van Schiebroek en Hillegersberg zijn het meest positief over hun wijk, blijkt uit het onderzoek. © ANP

In samenwerking met indebuurt Rotterdam