Volledig scherm
Tymek overleed zondag aan de gevolgen van de meningokokkenbacterie. © Privéfoto

Inzamelingsactie voor uitvaart Tymek (3) ontroert ouders

De inzamelingsactie voor de uitvaart van de 3-jarige Tymek is nagenoeg volbracht. Het jongetje overleed op eerste kerstdag aan de gevolgen van de meningokokkenbacterie. Zijn ouders kunnen dankzij de massale steun hun zoontje in hun moederland Polen begraven.

Milena en Tomasz Piendyk die met hun gezin in Rotterdam-Zuid wonen, zijn dankbaar en ontroerd, laat een vriendin van de familie weten. Deze Marta Ochmanska startte de inzamelingsactie, toen zij hoorde dat Tymeks ouders geen geld hadden voor het transport naar hun moederland.

Quote

Lieve mensen! Het is ons gelukt!

Marta Ochmanska

'Lieve mensen! Het is ons in 2 dagen gelukt!' meldt zij op Facebook. Een gespecialiseerd bedrijf brengt Tymek naar Polen. Er staat nog een klein bedrag open, maar Ochmanska heeft er vertrouwen in dat het goed komt. Een eventueel overschot wordt gebruikt om de antibioticakuur voor de familieleden te bekostigen die met het jongetje in aanraking zijn geweest.

De peuter werd vrijdag plotseling ziek. In het Sophia Kinderziekenhuis ontdekten artsen dat Tymek de meningokokkenbacterie in zijn bloed had. Hij kreeg antibiotica, maar het was al te laat. Tymek overleed zondag.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
5620 stemmen