Volledig scherm
De kleur van de sloot is verraderlijk. © AD

Is dit een sloot of een pad? Ene na andere wandelaar tuint erin

De brandweerkazerne aan de Slotlaan in Capelle aan den IJssel heeft maatregelen moeten nemen om te voorkomen dat meer mensen kopje onder gaan. De afgelopen tijd zijn maar liefst vijf mensen de sloot voor de kazerne ingelopen.

Als je de kleur van de sloot ziet, is dat ook best begrijpelijk. Het water is bedekt met een laag rood kroos wat eruitziet alsof het gravel is. Maar in plaats van op een fietspad te stappen, liepen meerdere mensen zo de sloot in. Vanmiddag nog schrok een bezoeker van de brandweerkazerne zich een hoedje, hij kroop met een nat pak de sloot uit. ,,Zo dom, ik zag het echt niet. Ik dacht dat het gewoon de weg was”, zegt hij als hij met zijn natte kleding zijn auto instapt om zich thuis te gaan verkleden.

De brandweerlieden konden er wel om lachen - ‘jeetje, weer één? Dat is al de vijfde!’ - maar vonden toch dat ze er iets aan moesten doen. Om te voorkomen dat nog meer mensen zich zouden vergissen, hebben ze nu een rood met wit lint om het water gespannen, in de hoop dat bezoekers vanaf nu netjes om de sloot heen lopen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in! 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam