Het Warmtebedrijf transporteert overtollige hitte van de AVR-afvalovens nu al naar 50.000 huishoudens in Rotterdam-Zuid.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Warmtebedrijf transporteert overtollige hitte van de AVR-afvalovens nu al naar 50.000 huishoudens in Rotterdam-Zuid. © Jan de Groen

Is ‘Leidse route’ de redding van het Warmtebedrijf? 'We kunnen niet eindeloos blijven betalen’

Rotterdam wil warmte uit de Rotterdamse haven ook naar de Leidse regio brengen. Het wordt de ultieme poging om het Warmtebedrijf, een megaproject dat de stad al vele miljoenen kostte, rendabel te krijgen. ,,Als dit niet lukt, is dat waarschijnlijk het einde van het Warmtebedrijf”, zegt wethouder Van Gils.

 1. Buis door het midden van het land moet Warmtebedrijf Rotterdam na jaren uit de penarie helpen

  Buis door het midden van het land moet Warmtebe­drijf Rotterdam na jaren uit de penarie helpen

  Rotterdam lijkt nu toch met het geplaagde Warmtebedrijf te kiezen voor een leiding door het midden van Zuid-Holland naar Leiden om daar woningen te verwarmen. Het college stelt de gemeenteraad voor de stekker te trekken uit het plan voor een oostelijke buis richting Leiden. Die is volgens het college niet langer haalbaar en betaalbaar. Maar er zitten nog wel een hoop haken en ogen aan het voorstel.
 2. Capelle en Krimpen hand in hand bij aanpak ‘Algera-flessenhals’: tunnel bij Capelseplein plus fietsbrug
  PREMIUM

  Capelle en Krimpen hand in hand bij aanpak ‘Algera-flessen­hals’: tunnel bij Capels­eplein plus fietsbrug

  Ook Capelle aan den IJssel wil maatregelen nemen om de doorstroming van het verkeer op de Algeracorridor te verbeteren. In het kielzog van de komst van een nieuwe brug in Rotterdam, kiest de IJsselgemeente voor aanpassingen van het Capelseplein, het beter benutten van de Algeraweg en een nieuwe fietsbrug naar Krimpen. Capelle en Krimpen aan den IJssel zitten met deze ingrepen op één lijn.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam