Begraafplaats Crooswijk heeft al een islamitische sectie, maar er komt nu een begraafplaats exclusief voor moslims.
Volledig scherm
PREMIUM
Begraafplaats Crooswijk heeft al een islamitische sectie, maar er komt nu een begraafplaats exclusief voor moslims. © Marco de Swart

Islamitische begraafplaats in Rotterdam in de maak

Rotterdam krijgt een begraafplaats exclusief voor moslims. Er zijn nu wel begraafplaatsen in de regio met een islamitische sectie, maar daar heerst niet de eeuwige grafrust die de islam voorschrijft. 

,,Je kunt natuurlijk in theorie een plek eeuwig afkopen, maar dat is niet hetzelfde,’’ zegt Marianne Vorthoren van Spior, Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond. ,,Een eigen begraafplaats heeft duidelijk de voorkeur.’’ Binnen een jaar wil de organisatie een concrete locatie hebben. ,,Daarna is er nog een hele hoop te regelen,’’ waarschuwt Vorthoren. ,,Het beheer, een gebouw om te koelen, een gebouw om te wassen, het gereed maken van de grond, maar de eerste stappen zijn zeker gezet.’’ Voor de financiering en de organisatie van de begraafplaats rekent Spior op de islamitische gemeenschap, ,,maar we kijken ook naar donateurs uit binnen en buitenland,’’ aldus Vorthoren.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam