Jamie’s Italian in de Rotterdamse Markthal.
Volledig scherm
Jamie’s Italian in de Rotterdamse Markthal. © Sanne Donders

Jamie’s Italian restaurants definitief gesloten

De restaurants Jamie’s Italian in Den Haag en Rotterdam gaan definitief dicht. De verlenging van de coronamaatregelen tot 28 april heeft de horecazaken de das omgedaan, laat de directie van Italian Food Concepts Netherlands weten. 

,,Het uitblijven van omzet door de coronacrisis in de afgelopen weken en het uitblijven van omzet in de komende weken, mogelijk zelfs maanden in combinatie met het doorlopen van de vaste lasten, heeft ervoor gezorgd dat wij geen verdere toekomst zien voor onze restaurants’’, zo schrijft de directie in een verklaring. ,,Vijf jaar lang heeft ons team met veel liefde en plezier heel veel gasten mogen ontvangen in onze restaurants.’’ 

De twee restaurants zullen per direct worden gesloten. In Rotterdam was Jamie’s Italian sinds 2015 gevestigd in de Markthal

Jamie’s Italian is het restaurantconcept van de Britse kok Jamie Oliver. Hij had verschillende restaurants in Groot-Brittannië. Deze gingen failliet. Oliver liet eerder weten zich te hebben verkeken in de complexiteit van het onderhouden van een restaurantketen. Hij kwam te laat tot het inzicht dat mensen van kleinere restaurants houden en niet van grote vestigingen. 

Topkok Jamie Oliver werd eind jaren 90 bekend door zijn tv-show The Naked Chef. Sindsdien staat hij bekend om zijn relaxte kookstijl en recepten voor verantwoorde gerechten. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam