Volledig scherm
PREMIUM
Fidan Ekiz. © Joost Hoving

'Je struikelt in Rotterdam over de paragnosten en waarzeggers'

Bijna wekelijks krijg ik een foldertje van mediums in mijn brievenbus. Vandaag van Mr Rima. Dit 'beroemdste medium met veel ervaring', zoals hij zichzelf noemt, help bij het oplossen van: 'alle problemen, liefde, geluk, werk, aandacht, succes, sport, terugkeer van uw geliefde partner, seksproblemen, bescherming en genezing van impotentie'. Mr Rima belooft resultaat binnen 48 uur: 'Honderd procent garantie. Bel voordat het te laat is!!'

Quote

Mijn oom Ali was in Turkije een vermaarde waarzegger

Als je erop gaat letten struikel je in deze stad over mensen die zichzelf medium, paragnost, gebedsgenezer, waarzegger, helderziend noemen. Niet alleen in Rotterdam, heel Nederland is abnormaal paranormaal. Greet Hofmans en Jomanda zijn er niets meer bij. Paragnosten treden op in de media, voorspellen uitslagen van sportwedstrijden, adviseren ongevraagd (en sporadisch ingeschakeld) de politie bij opsporingen, voorzien welke BN'ers gaan trouwen, enz.

Nu denkt u ongetwijfeld dat ik als realistische, nuchtere, verstandige vrouw niks moet hebben van deze charlatans en kwakzalvers. Dat klopt.

Want ze bakken er niks van. Wíj, de familie Ekiz, kunnen het beter. Mijn oom Ali, die niet meer leeft, was in Turkije een vermaarde waarzegger. Hij ontving zelfs beroemdheden thuis die veel geld neertelden voor een stukje toekomst. Ook mijn moeder zegt over een zesde zintuig te beschikken. Zij kijkt koffiedik. Letterlijk: kopje Turkse koffie leegdrinken, schoteltje erop, draaien en de tekens lezen die ontstaan uit de koffiedrab. Mijn vader noemt het voodoo.

Zelf geloof ik er niet in hoor (dit behoor ik te zeggen) maar mijn moeder is écht goed en ze vraagt er niks voor- vriendinnen, buren en vreemden staan in de rij voor haar paranormale gaven.

Volgens haar toekomstvoorspellingen had ik wel allang - steenrijk - op de Bahama's moeten wonen. Maar alles kan nog. Medium Mr Rima brengt me ineens op een lumineus idee. Mijn moeder moet stadsmedium worden! We gaan cashen: voorspellingen voor Feyenoordwedstrijden, de komende gemeenteraadsverkiezingen, het weer (makkelijk), uw privéleven. Een gouden toekomst staat mij, eh jullie, te wachten.

Honderd procent garantie. Bel voordat het te laat is!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

  • Wow, dit is te gek! (68%)
  • Is dit alles...? Valt een beetje tegen (17%)
  • Het heeft inderdaad veel weg van de Kuip (15%)
28751 stemmen