Volledig scherm
Videostill. © Youtube

Jeugddetentie voor jongen (15) uit nekschopfilmpje

De Poolse scholier Kuba K. is vanmiddag veroordeeld tot 3 maanden jeugddetentie waarvan 2 maanden voorwaardelijk voor het mishandelen van zijn medescholiere Jewel van het Thorbecke College in Rotterdam. Ook moet hij een werkstraf van 60 uur uitvoeren.

Volgens de rechter schopte hij het slachtoffer onderuit, waarbij zij met haar hoofd hard op de grond kwam. Ook trapte hij met volle kracht in haar bovenrug. ,,Daarmee aanvaardde verdachte het risico Jewel zwaar letsel toe te brengen.''

Een klasgenoot filmde de mishandeling. Het schopfilmpje leidde tot grote verontwaardiging. Het meisje kreeg meerdere trappen en klappen. Ze zou al 1,5 jaar worden gepest.

De scholier zat tijdens de mishandeling nog in zijn proeftijd. Hij was een jaar eerder veroordeeld voor een straatroof.

 1. ‘Het Stadhuisplein is een bak teringherrie, maar wel ónze bak teringherrie’
  PREMIUM
  column

  ‘Het Stadhuis­plein is een bak teringher­rie, maar wel ónze bak teringher­rie’

  Het is nooit wat voor mij geweest, dat hele Stadhuisplein niet. Ik ben er in mijn leven misschien drie keer geweest. En dat leverde best een aantal unieke ervaringen op. Want ik was nog nooit eerder zomaar in mijn kont geknepen. Ik hoorde ook voor het eerst een aantal gasten op een terras liefdevol: 'hoerrr' roepen. En dan niet eens alleen naar mij, maar naar elke jongedame die langskwam.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

 • In de hele stad (88%)
 • Alleen daar waar overlast is (4%)
 • Nergens (8%)
9274 stemmen