Volledig scherm
© Gemeente

Jeugdige held beloond met Feyenoord-tenue

De jeugdige held Lars Karelse uit Nieuw-Beijerland kan het felbegeerde nieuwe (uit)tenue van Feyenoord aanschaffen. De 9-jarige jongen redde in februari het leven van zijn vader Joost en kreeg daarvoor woensdag een 'loffelijk getuigschrift'.

Die reikte de Korendijkse burgemeester Servaas Stoop op verzoek van Stichting Carnegie Heldenfonds uit. Bovendien mag de Nieuw-Beijerlander op kosten van de stichting, vertegenwoordigd door Bart Brands, ook voor 100 euro nieuwe Feyenoord-kleding kopen. 

Lars Karelse kwam prominent in deze krant en vervolgens ook in andere media na zijn heldenactie op 4 februari. Zijn vader kreeg een hevige epileptische aanval in hun woning en raakte buiten bewustzijn, terwijl zijn moeder Ellen al naar haar werk was. Lars, die op dat moment ook in het gezelschap was van zijn jongere zusje, bedacht zich geen moment, belde 1-1-2, zette de voordeur open voor de hulpdiensten en redde daarmee zijn vader.

Hulpdiensten zetten de jongen vanwege zijn daadkrachtige optreden vorige maand ook al in het zonnetje op zijn basisschool.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam