Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Jeugdtrainer knock-out geslagen tijdens meidenwedstrijd

Tijdens een voetbalwedstrijd tussen meisjes in Rotterdam is het zaterdagmiddag uit de hand gelopen. Een jeugdtrainer van het gastelftal is knock-out geslagen.

Het ‘meisjes onder 15 jaar’-team van CVV Zwervers uit Capelle aan den IJssel speelde zaterdag een uitwedstrijd bij het Rotterdamse FC IJsselmonde. Op het veld heerste een grimmige sfeer, melden betrokkenen. Volgens Zwervers-voorzitter Ger Jacobs sprak zijn jeugdtrainer, Mark Groeneweg, de scheidsrechter daarop aan. ,,Hij zei dat de scheids wat meer moest fluiten, om de meiden van beide teams op hun overtredingen te wijzen. ‘Neem die kinderen tegen zichzelf in bescherming’, zei hij. Vervolgens hebben de scheidsrechter en trainer elkaar een duw gegeven”, aldus de voorzitter.

Maar daarna ging het pas echt mis. Een toeschouwer stormde het veld op en sloeg op de jeugdtrainer in. Hij viel bewusteloos neer en is afgevoerd naar het ziekenhuis.

Toegesnelde agenten stelden een onderzoek in bij de voetbalclub en hebben ter plekke getuigen gehoord. ,,Daaruit blijkt dat het nodige vooraf ging aan de vechtpartij”, aldus een woordvoerder van de politie. Zij gaat ervan uit dat er snel iemand wordt aangehouden.

Volgens Zwervers-voorzitter Jacobs heeft de gewonde jeugdtrainer aangifte gedaan. Ook is de KNVB ingelicht. Maandagavond is er een bijeenkomst waarbij de club, de spelers en hun ouders napraten over het incident.

FC IJsselmonde doet zelf nog onderzoek naar wat er nou precies is gebeurd. ,,We zijn als bestuur ingelicht en zijn nu bezig om de feiten op een rijtje te krijgen”, aldus voorzitter Sandra Mouthaan.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
5409 stemmen