Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

'Jezelf roasten, dat werkt louterend'

Column‘Marcel Potters is een slang. Als ik de naam Marcel Potters ergens zie staan, dan ben ik direct sceptisch. Wat een ellendig fout persoon is die man zeg. Een sensatiezoeker (zo dat moest er even uit)’.

Quote

Voor een habbekrats kunt u me huren om de vloer te moppen

Zie hier kort samengevat een statement van ene Maarten, gepost in een hoogbouwforum, naar aanleiding van een – in zijn ogen kennelijk minder geslaagd – artikel van mij over de Markthal. Die wereldwijd gelauwerde, blitse koopkathedraal aan de Nieuwe Maas, een waar icoon in Rotterdam.

Een slang! Dank, Maarten. Want ik moet u zeggen, zo tegen het einde van het jaar kan een beetje zelfreflectie absoluut geen kwaad, en alle bijdragen zijn dan welkom. En waar beroemdheden zich op televisie uitgebreid laten roasten door vrienden en bekenden, zou ik de term zelfroast willen introduceren; haal jezelf eens flink door het slijk, zo tussen kerst en oud en nieuw.

En dat is simpeler dan je denkt: benoem je slechtste eigenschappen en spaar jezelf niet. Bekritiseer je kleding, je houding, je lichamelijke minpuntjes. Ikzelf ben, met mijn nauwelijks te definiëren Puyolcoupe, een bron van inkoppertjes. Voorbeeldje: u kunt mij inhuren voor een habbekrats, kan ik ondersteboven bij u thuis de vloer moppen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam