Volledig scherm
PREMIUM
De arrestatie van Joël S. © Erik van der Heijden

Joël S. dacht een seriemoordenaar te zijn, maar stuurde hulpverleners het bos in

De 23-jarige Joël S., die heeft bekend dat hij eind vorig jaar de Amerikaanse studente Sarah Papenheim (21) doodstak, heeft de hulpverleners die voor de moord bij hem op bezoek kwamen in de luren gelegd. Dat blijkt uit stukken die door AD Rotterdams Dagblad zijn ingezien.

Hulpverleners zochten contact met Joël nadat alarm was geslagen over zijn veranderde gedrag. Joëls ex-vriendin trok aan de bel bij het Meldpunt Verwarde Personen. Sarah, psychologiestudente, die net als Joël in een studentenwoningencomplex aan de Kralingse Kerklaan in Rotterdam woonde, uitte haar zorgen bij GGZ-deskundigen over zijn verontrustende toestand.

Ze verklaarde dat hij zei te denken een seriemoordenaar te zijn en dat hij dreigend had gezegd dat het tijd was voor revanche. Of hij daarmee doelde op het feit dat de ex-vriendin en Sarah de hulpverlening hadden ingeseind, is niet duidelijk. Sarah sprak vermoedens van schizofrenie uit. Een GGZ-medewerker heeft verklaard dat Joël beestjes zag, er niet tegen kon als iemand achter hem stond en zijn humeur plotsklaps kon omslaan.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (24%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (76%)
6242 stemmen