Volledig scherm
© ANP

Joke Bruijs keert terug in Goede Tijden, Slechte Tijden

VIDEODe Rotterdamse actrice Joke Bruijs (66) keert terug naar het fictieve soapdorp Meerdijk. Vanaf november is ze weer te zien in de RTL4-reeks Goede Tijden, Slechte Tijden als Maria de Jong. ,,Volgende week beginnen de opnames’’, vertelt Bruijs.

In de serie speelt Bruijs de moeder van Rik en Danny de Jong. Er gingen al langer geruchten dat de Rotterdamse zou terugkeren in de serie, omdat acteur Ferri Somogyi (die de rol van Rik vertolkt) een selfie van zichzelf met Joke Bruijs op Instagram plaatste. Die verwijderde hij later weer toen de geruchtenmolen stevig begon te draaien.

,,De opnames duren de hele maand. Volgens mij ben ik voor het eerst op 22 november weer in de serie te zien’’, aldus de Rotterdamse. Joke Bruijs was in 2009, 2010 en enkele aflevering in 2011 ook al in de soapserie te zien. Toen vertrok ze vanuit Meerdijk naar Canada. ,,Ik kom weer even terug uit Canada. Er zijn weer veel nieuwe perikelen’’, belooft ze. Wat precies, dat blijft natuurlijk nog even geheim.

Het leven van het gezin De Jong is nooit gemakkelijk geweest in de serie. De vader des huizes mishandelde Maria. En Danny kwam om het leven omdat hij van de trap werd geduwd. Na jaren wordt Rik nu weer met zijn geëmigreerde moeder herenigd.

Het nieuwe seizoen van de al decennia lopende soapserie begint op 3 september. 

Bekijk hieronder de beelden:

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam