Volledig scherm
Wethouder Jolanda de Witte van Zwijndrecht © Gemeente Zwijndrecht

Jolanda de Witte (D66) voorgedragen als burgemeester van Albrandswaard

Jolanda de Witte wordt de nieuwe burgemeester van Albrandswaard. De gemeenteraad heeft haar vanavond  voorgedragen aan minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De Witte (61) is nu nog wethouder namens D66 in Zwijndrecht. 

Er waren twaalf sollicitanten, van wie twee vrouwen. De keuze is op één van hen gevallen. De Witte volgt Hans Wagner (56, PvdA) op die zes jaar burgemeester van Albrandswaard is en besloot geen nieuwe periode te willen. De nieuwe burgemeester gaat, als de ministerraad de voordracht overneemt, in juli aan de slag. Op maandag 1 juli is de installatie.  

De Witte heeft volgens de gemeenteraad een bestuursstijl die goed bij Albrandswaard past: ‘verbindend, onafhankelijk en coachend’. ,,Daarbij is zij authentiek en heeft ze én geeft ze oprechte aandacht. De gemeenteraad ziet haar in het midden van onze samenleving staan en makkelijk contacten leggen. Ze heeft een scherp oog voor het belang van alles en iedereen en weet deze met elkaar te verbinden. Daarnaast neemt ze veel bestuurlijke ervaring én een voor Albrandswaard relevant netwerk mee. Ze straalt een natuurlijk gezag uit dat goed aansluit bij het zijn van boegbeeld binnen en buiten Albrandswaard. Haar bestuurlijke sensitiviteit, daadkrachtig en stevigheid is precies wat Albrandswaard de komende jaren nodig heeft.’’

De Witte is in Zwijndrecht verantwoordelijk voor de portefeuilles jeugd, wmo, onderwijs, gezondheid, sport en cultuur.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam