Volledig scherm
Sven Mijnans heeft Jong Sparta vanaf de stip op 2-1 gebracht. © foto: Carla Vos

Jong Sparta is nu écht een Jong Sparta

Na zijn eerste seizoen dat twee verschillende gezichten kende, lijkt het erop dat trainer Jeroen Rijsdijk dit seizoen bij Jong Sparta kan werken met een vastere selectie.

Tegen TEC boekte de fris acterende ploeg gistermiddag de tweede competitiezege in de tweede divisie: 3-1. Jong Sparta draaide het afgelopen seizoen een geweldige eerste seizoenhelft. Met sterkhouders als Halil Dervisoglu, Ragnar Ache, Stijn Spierings en Ilias Alhaft wervelde de ploeg van trainer Rijsdijk voor de winterstop door de tweede divisie heen.

Speelminuten in de Jupiler League

Na de winterstop veranderde dat beeld volledig. Spelers als Spierings (RKC Waalwijk) en Alhaft (Almere City FC) verdwenen van Het Kasteel en de aanstormende talenten Dervisoglu en Ache vonden de definitieve aansluiting bij de A-selectie van trainer Henk Fraser, waar ook andere spelers uit het beloftenelftal geregeld tot speelminuten kwamen in de Jupiler League.

,,In dat opzicht was het een seizoen met twee gezichten'', stelt Rijsdijk. ,,Voor de winterstop sloten er vaak op de wedstrijddag spelers aan vanuit het eerste elftal. Wedstrijdgericht en tactisch trainen en het oefenen van spelhervattingen was er vaak niet bij. We hebben ons grotendeels geconcentreerd op de teamtaken van aanvallen, verdedigen en omschakelen.”

,,Na de winterstop had ik door de vele mutaties de beschikking over een heel ander elftal en speelden we op een gegeven moment met het halve Onder 19-team. Dat ging logischerwijs ten koste van de resultaten, waardoor we nog in de problemen kwamen wat betreft handhaving.''

Quote

Het gat tussen het eerste elftal en het beloften­team is op dit moment een stuk groter in vergelij­king met vorig seizoen

Jeroen Rijsdijk

De Rotterdammers slaagden er alsnog in lijfsbehoud af te dwingen, waardoor Rijsdijk ook dit seizoen met zijn ploeg in de tweede divisie uitkomt. Zijn verwachting is dat hij dit seizoen veel meer met een vaste selectie kan gaan werken. ,,Het gat tussen het eerste elftal en het beloftenteam is op dit moment een stuk groter in vergelijking met vorig seizoen'', stelt Rijsdijk. ,,Spelers als Deroy Duarte, Dervisoglu en Ache zouden qua leeftijd nog bij de beloften mogen uitkomen, maar dat zij nog terugkeren is niet de verwachting. De hoofdmacht is bovendien gepromoveerd naar de eredivisie en de selectie van het eerste elftal is versterkt. Het gevolg is dat ik dit seizoen veel meer een Jong-team onder mijn hoede heb en we veel meer kunnen gaan werken aan vastigheden.''

De oefenmeester typeert zijn elftal in het huidige seizoen voorlopig als 'een van de best voetballende ploegen', maar ook als een ploeg, typerend voor een beloftenelftal, die nog het gogme mist om wedstrijden over de streep te trekken. Dat leverde onnodige verliespartijen op tegen IJsselmeervogels en De Treffers. Tegen nieuwkomer Quick Boys werd wel gewonnen.

Gretig

2de divisie

Jong Sparta-TEC 3-1 (2-1). 17. Nick Hak 0-1, 21. Karim Loukili 1-1, 44. Sven Mijnans (strafschop) 2-1, 52. Boyd Reith 3-1.

Op het zonovergoten Kasteel voegde Jong Sparta daar gistermiddag tegen TEC de tweede overwinning aan toe. De thuisploeg maakte een gretige indruk, hield een hoog baltempo aan en legde een groot aantal mooie aanvallen op het kunstgras. Na een vroege tegentreffer waar doelman Michael Fabrie in de fout ging, bleven de Rotterdammers het eigen spel spelen en dat resulteerde al voor rust in een voorsprong: 2-1.

Na de pauze bleef Jong Sparta domineren en dat resulteerde al snel in de bevrijdende derde treffer van de voet van rechtsback Boyd Reith.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
4423 stemmen