Jonge helden beloond met Rotterdamse Reus

VideoVoor de eerste keer ooit kregen jonge Rotterdammers vandaag een vrijwilligersprijs: de Rotterdamse Reus. ,,Draag de medaille met trots, want wij zijn trots op jullie’’, zegt wethouder Sven de Langen.

Jongeren denken alleen aan zichzelf? Zelfs de grootste cynicus moet dit vooroordeel begraven bij het horen van de verhalen van deze Rotterdamse kinderen en jongeren, die anderen helpen waar ze kunnen. Gulsah Boon rijdt wekelijks een rondje met de 81-jarige mevrouw Godijn, die in een elektrische rolstoel zit. ,,Het klikte gelijk.’’ 

Carlos Andrade Vezo startte met een buurtgenoot wijkrestaurant Surlos, naast de vele andere dingen die hij doet. Faissal Tallaqui uit 110 Morgen houdt andere jongeren op het rechte pad en Celeste Bosman stepte de Alpe d’Huez op voor het goede doel.

En dan zijn er ook nog de twee prijswinnende groepen, die als jongeren samen hun eigen buurt in Overschie en het centrum mooier maken. Van pannenkoeken bakken voor ouderen tot een actie in de speeltuin met 750 bezoekers.

De gemeente Rotterdam wil met de Rotterdamse Reuzen jongeren bedanken voor hun inzet. ,,Zij zijn ook een voorbeeld voor andere jongeren. Het is fantastisch om te zien, dat zij zo’n groot hart hebben voor hun buurt.’’

Volledig scherm
De gemeente Rotterdam wil met de Rotterdamse Reuzen jongeren bedanken voor hun inzet. © Videostill

In samenwerking met indebuurt Rotterdam