Volledig scherm
© Opsporing Verzocht

Jonge overvallers op de vlucht voor ‘verzonnen’ politie

Een medewerker van een bakkerij in Rotterdam heeft er voor gezorgd dat twee gewapende overvallers op de vlucht sloegen voor de politie die er helemaal niet was. De man zei in de verte de politie aan te zien komen, maar dit was niet waar. 

Aan de overval die dinsdag 23 januari rond 17.30 uur werd gepleegd op bakkerij Sadem aan het Asterloplein in Pendrecht is vanavond in het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht besteed. Omdat de daders (vermoedelijk nog vrij jong) nog voortvluchtig zijn, zijn beelden van de overvallers getoond.

Het was op het moment van de overval rustig in de bakkerij. Eén klant zat wat te eten in de zaak waar ook pizza’s en snacks worden verkocht en een tafeltje verder zaten twee kinderen. De twee personeelsleden vertelden de overvallers zodra die binnen waren gekomen, dat er niet veel te halen was. 

Vanwege de kinderen wilde één van de medewerkers dat de overvallers zo snel mogelijk de zaak weer uit zouden gaan. Ondanks het vuurwapen dat één van twee daders bij zich had loodste hij de overvallers naar achteren. Beide medewerkers dachten dat het wapen nep was. Toen één van hen blufte dat de politie onderweg was, kwam voor de betrokkenen subiet een einde aan de angstige momenten. De overvallers gingen er als een haas vandoor, zonder buit.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam