Volledig scherm
Bewakingsbeelden van de Lijnbaan in Rotterdam. © Politie

Jongen (15) aangehouden in verband met plunderplannen, politie ook vanavond op scherp

De politie heeft in het onderzoek naar de plunderplannen bij de Bijenkorf en JD Sports in Rotterdam een 15-jarige jongen opgepakt. Hij wordt verdacht van opruiing. 

De tiener wordt vandaag verhoord door de politie. Vorige week hielden agenten in totaal elf jongens aan die tijdens de koopavond rondhingen met wapens op zak. De aangehouden jongeren waren tussen de 12 en 22 jaar. Er werden bij het preventief fouilleren onder meer zes messen, een boksbeugel, cocaïne en vuurwerk gevonden.

Door eerdere signalen over plunderplannen van jongeren, stonden agenten en handhavers op scherp. De politie zegt ook vanavond alert te zijn.

Signalen

De Rotterdamse politie had al eerder signalen doorgekregen dat er plannen waren om het warenhuis de Bijenkorf te bestormen. Vorige week vrijdag werden er elf aanhoudingen verricht, maar de dag daarvoor was er ook al veel politie op de been rondom het winkelcentrum.

Afgelopen weken waren er meerdere plunderingen bij JD Sports, onder meer op de locaties in Brussel en Amsterdam. Dat gebeurde nadat een medewerker van de winkel in het Belgische Luik racistische uitlatingen zou hebben gedaan. Zij is inmiddels opgepakt. 

Volledig scherm
Vorige week donderdag was er ook al veel politie op de been vanwege de plunderplannen. © MediaTV

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (21%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (13%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (66%)
3179 stemmen