Volledig scherm
© YouTube

Jongen (15) uit ophefmakend nekschopfimpje opgepakt

UpdateEen 15-jarige Rotterdammer die maandagmiddag een meisje schopte en sloeg, is vanmiddag aangehouden door de politie. Hij zit vast. Op internet circuleert een filmpje van de mishandeling, dat tot een heuse klopjacht leidde op sociale media.

Gisteren raakte de politie bekend met het filmpje, dat een vriend van de mishandelaar maakte. De jongen is goed zichtbaar en het ontrafelen van de identiteit was geen probleem, zowel voor de politie als voor mensen op internet. De bedreigingen aan het adres van de puber stroomden massaal binnen. Al snel deed een naam en adres de ronde en werd opgeroepen om 'naar zijn huis te gaan'. 

De jongen trapt in Rotterdam-Alexander de benen van het meisje hard onderuit. Nadat zij dapper terugvecht, stapt hij vervolgens op haar nek. Het meisje bijt fel van zich af. Tegen RTV Rijnmond zegt het slachtoffer dat de directe aanleiding een scheldpartij in de klas was. 'Hij begon toen tegen me te schelden en ik heb ook teruggescholden.'

Al anderhalf jaar gepest
Maar wat haar het meeste dwarszit is dat ze volgens haar al anderhalf jaar werd gepest. 'Ik heb het zo vaak op school gezegd. Dan zeiden ze dat ze geen bewijs hadden.' Haar moeder valt haar bij. 'We zijn al anderhalf jaar bezig en zelfs Jeugdzorg is ingeschakeld', zegt ze. 'Ik vind het afgrijselijk dat het nu pas - nu er een filmpje is - serieus genomen wordt."

De leiding van de school, het Thorbecke, verklaart bij RTV Rijnmond: 'We vinden het ook jammer dat de moeder het gevoel heeft dat we er te weinig aan gedaan hebben. We hebben het wel geprobeerd, maar blijkbaar niet genoeg. Dit was iets dat we niet hadden kunnen voorkomen."

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam