Rotterdam Running Crew door Diergaarde Blijdorp in 2016.
Volledig scherm
Rotterdam Running Crew door Diergaarde Blijdorp in 2016. © Jan de Groen

Jubileumrun Rotterdam Running Crew door Plaswijckpark

Het Plaswijckpark in Rotterdam staat op woensdag 27 juni helemaal in het teken van de jubileumloop van de Rotterdam Running Crew. Het hardloopgezelschap, dat de Maasstad en omgeving al rennend verkent, houdt die avond de 50ste run en wil daar een bijzonder festijn van maken.

Volledig scherm
© Rotterdam Running Crew

De 3000 deelnemers lopen door het Plaswijckpark en gaan ook door en over de attracties van de populaire speeltuin. Het park is op 27 juni nog wel geopend voor bezoekers - de run vindt buiten de openingstijden plaats.

De organisatie van Rotterdam Running Crew verwacht grote belangstelling voor de jubileumrun en werkt daarom met bandjes. Wie eind juni wil meelopen, moet daarvoor digitaal een bandje bestellen. Dat kan vanaf maandag op de website van de Rotterdam Running Crew.

,,Er is plek voor 3000 lopers'', zegt Edwin Veekens van de Running Crew. ,,Wees er snel bij. Het is gratis, maar je moet wel een bandje hebben.''

De 3000 lopers kunnen zoals altijd kiezen tussen 3, 6 of 9 kilometer lopen. De start is om 20.00 uur in het Plaswijckpark aan de Ringdijk in Hillegersberg. Deelnemers die de langere afstand doen, komen ook buiten het park.

,,Het moet echt een groot feest worden'', stelt Veekens. ,,We brengen ook een magazine uit waarin we terugkijken op 50 keer Running Crew.''

De Rotterdam Running Crew begon in 2014 met een maandelijkse loop, (bijna) iedere tweede woensdag van de maand, waarbij de organisatie erop mikte bijzondere plekken in en buiten Rotterdam aan te doen. In de Maasstad waren onder meer al de Kuip, het Centraal Station, de Maastunnel, Diergaarde Blijdorp, het Van Nelle Gebouw en de Erasmus Universiteit de start- en finishplekken. Ook was er een loop over het parcours van de Tour de France en langs de Brandgrens. De run kwam ook een paar keer buiten Rotterdam, zoals in Schiedam en Lansingerland.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam