Volledig scherm
Foto ter illustratie © Shutterstock

Justitie eist 2 en 5 jaar cel voor ‘bejaardenrovers’

Het Openbaar Ministerie eiste vijf jaar cel voor Ruscha K. (32) en twee jaar voor haar 49-jarige echtgenoot Giulio N.  Justitie verdenkt het echtpaar van een reeks woninginbraken en diefstallen. Volgens het OM stalen ze duizenden euro's, met name van ouderen. Het oudste slachtoffer was 97 jaar.  

Ruscha K. deed zich voor als arts of verpleegkundige om bij de ouderen binnen te komen. Eenmaal binnen sloeg ze toe. Duizenden euro's werden buit gemaakt. Dat stelt het OM. Ook haar man Giulio N. wordt verdacht van woninginbraken en het wegmaken van grote geldbedragen. Tijdens een eerdere pro formazitting zei hij hier niks mee te maken te hebben.

De lijst waarvan K. wordt verdacht is langer. Zo zou ze 5.000 euro hebben gestolen uit een woning aan de Curieplaats in de Rotterdamse wijk Ommoord, aan de 's-Gravenwetering 600 euro en een gouden tientje hebben gestolen van een bewoner van 97 jaar en in Het Lage Land vijf tassen vol sieraden en 6.000 euro van een 95-jarige bewoner hebben buitgemaakt.

In België stond het paar, onderdeel van een beruchte familie uit Capelle aan den IJssel, eerder dit jaar voor de rechter voor soortgelijke zaken. In de rechtbank van Antwerpen werden ze veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam