Volledig scherm
PREMIUM
Woonzorgcentrum Het Jasmijnhuis deed een melding tegen Rahiied A. (inzetje). © ANP

Justitie trekt acht dagen uit voor proces insulinemoorden

De rechtszaak tegen Rahiied A. uit Rotterdam die verdacht wordt van vier moorden en zeven pogingen daartoe in 2016 en 2017 op bejaarde bewoners en patiënten van verpleeg- of verzorgingstehuizen, wordt een omvangrijk proces. De rechtbank trekt er liefst acht dagen voor uit. De eerste zitting is op 18 november. Deze week dient nog een voorbereidende rechtszaak.

De 23-jarige verdachte die als verpleger werkte in zorginstellingen in Puttershoek, Ridderkerk en Rotterdam, werd op 17 november 2017 aangehouden naar aanleiding van het onwel worden van een vrouw in ’t Huys te Hoecke in Puttershoek. Zij zou insuline - een middel dat de bloedsuikerspiegel verlaagt - hebben gekregen zonder enige medische noodzaak. Dat slachtoffer overleefde, maar het incident leidde tot nader onderzoek van een eerder - dodelijk - geval in het zelfde verpleegtehuis. Het lichaam van het slachtoffer moest worden opgegraven. Ook bleek toen dat een vrouw in een verzorgingshuis van Humanitas onwel was geworden. Nadat dit in het nieuws kwam, meldden zich het Jasmijnhuis en De Riederborgh in Ridderkerk met mogelijke gevallen.

  1. Van alleenstaande vader naar ‘de man van die donatie’: hoe gaat het nu met Papa Jay?
    PREMIUM

    Van alleen­staan­de vader naar ‘de man van die donatie’: hoe gaat het nu met Papa Jay?

    Van de liefdevolle alleenstaande vader van vijf, naar ‘de man van die donatie’. De 37-jarige Rotterdammer Jay Lopez, liefkozend Papa Jay genoemd, kreeg vorig jaar een cheque van ruim 94.000 euro overhandigd door een fan van het tv-programma Een Huis Vol. Dat leverde niet alleen financiële rust, maar ook veel jaloerse blikken en afgunst op. Toch is híj niets veranderd. Papa Jay predikt nog altijd (zelf)liefde, dankbaarheid en zelfstandigheid.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam