Volledig scherm
Eurofrigo. © Streetview

Justitie wil geld zien van vleesdieven

Justitie wil dat twee mannen en een vrouw financieel opdraaien voor de verduistering van grote voorraden vlees. De drie worden ervan verdacht in 2013 en 2014 zo’n 7500 kilo aan ossenhaas en rosbief uit de opslag van het bedrijf Eurofrigo aan de Abel Tasmanstraat in Rotterdam te hebben gestolen.

De verdachten variëren in leeftijd 26 tot 60 jaar. Van verdachte Thom V. (26) uit Zoetermeer wil justitie ruim 31.000 terugvorderen. Hij werkte als expeditiemedewerker bij Eurofrigo en drukte volgens de aanklager het vlees achterover. Ook van verdachte Gioia M.(27), een vrouw eveneens uit Zoetermeer wil justitie 31.000 euro zien. Medeverdachte Hendrik S. (59) uit Binnenmaas moet wat justitie betreft 11.000 euro aftikken. 

Camera's

In april 2014 kwam aan het licht dat Thom V. en Hendrik S. zich bezighielden met ‘verduistering in dienstbetrekking’. Op beelden van beveiligingscamera’s was te zien hoe pallets vol met dozen vlees werden klaargezet om met een gehuurd busje te worden opgehaald. De ossenhaas en rosbief werd doorverkocht aan ‘foute’ afnemers, met wie de vriendin van Thom V. de bestellingen regelde. Justitie vergaarde het nodige bewijs door de telefoons van de vleesdieven af te luisteren.

Justitie eiste vandaag niet alleen dat het geld wat zou zijn verdiend met de illegale vleeshandel, moet worden afgepakt. Thom V. hoorde een gevangenisstraf van drie maanden en een taakstraf van 180 uur tegen zich eisen. Tegen Hendrik S. is een maand cel en een taakstraf van 120 uur geëist. Wat justitie betreft moet Gioia M. een taakstraf van 180 uur verrichten.

Bij de vleesdiefstallen zijn nog twee andere verdachten betrokken. Tegen David D. (36) uit Zoetermeer is een taakstraf van 90 uur geëist. Hij zou hebben geholpen bij het transport van de partijen gestolen vlees. De andere verdachte is van advocaat veranderd en wordt in een later stadium berecht.