Tramlijn 25 op de Schieweg, op weg naar Rotterdam-Zuid. De RET vreest veel minder bussen en trams te kunnen laten rijden vanaf volgend jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Tramlijn 25 op de Schieweg, op weg naar Rotterdam-Zuid. De RET vreest veel minder bussen en trams te kunnen laten rijden vanaf volgend jaar. © Frank de Roo

Kaalslag in Rotterdams OV dreigt: mogelijk 30 procent minder busritten, ook fors minder trams en metro's

De RET dreigt zwaar het mes te moeten zetten in de dienstverlening. Het aantal busritten gaat mogelijk met 30 procent omlaag, het aantal tramritten met 20 procent en het aantal metroritten met 5 procent. ‘We kunnen niet anders’, stelt de stadsvervoerder.

5 reacties

 • van Bergen

  2 maanden geleden
  Zèlf je broek ophouden. Is dàt een idee . .??
 • H Sterrenberg

  2 maanden geleden
  Het verminderen van de RET dienstverlening is voor de RET misschien een noodzaak. Maar veel mensen in de regio zijn afhankelijk van het OV. Het is ook niet te rijmen met de wil van de regering om meer mensen met het OV te laten reizen. Er zijn plekken in de regio waar de RET dienstverlening al niet echt super is, o.a. Schiedam noord.
 • Tom Koenen

  2 maanden geleden
  Als alles zo doorgaat zal thuiswerken de norm worden, want auto rijden wordt onbetaalbaar en is het OV wegbezuinigd.
 • Steven Fletcher

  2 maanden geleden
  Het OV zit nog niet op het oude niveau maar de verkeersdrukte in de Rotterdamse regio is heviger dan voor corona. Ik zie hier een 1+1=2. Spitsrijden belasten, OV zo goedkoop mogelijk. Mensen moeten uit de auto!
 • wim koelewijn

  2 maanden geleden
  Het aantal reizigers is nog steeds niet op peil én toch is de coronasteun weggevallen..beste RET...wellicht zijn er duizenden bedrijven/bedrijfjes die hun klandizie ook nog steeds niet op het oude peil hebben...in veel gevallen=afschalen in de frequentie ook geen ramp..zie erg veel bussen/trams met amper passagiers..de hele dag door en dat was ook al voor de corona..bussen naar o.a Overschie met een paar passagiers gewoon overdag..toen al ! ( toeristentram,weinig toeristen.. gewoon stoppen ?)

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam