Volledig scherm
Museumnacht 2019 Rotterdam © Aad Hoogendoorn

Kaartverkoop voor Museumnacht010 is begonnen

De kaartverkoop voor Museumnacht010 is van start. Dit jaar kunnen museumbezoekers op zaterdag 7 maart van 20.00 tot 01.00 uur een bezoek brengen aan Rotterdamse kunst- en cultuurinstellingen. De Early Bird-kaartjes gingen gisterenavond in de verkoop, maar zijn inmiddels uitverkocht. De gewone kaarten kosten 17,50 euro. Kinderen en mensen met een CJP-kaart krijgen korting.

Dit jaar doen er bijna veertig instellingen mee aan de Museumnacht010. Het Depot Boijmans Van Beuningen is onder meer te bezoeken. Ook de Kunsthal, het Nederlands Fotomuseum en het Natuurhistorisch Museum openen de deuren tot in de vroege uurtjes. Maar ook het Oogziekenhuis Rotterdam komt met een bijzonder program: zo kunnen de cultuursnuivers er bijvoorbeeld een foto van hun iris laten maken, hun eigen brilmontuur ontwerpen of de wereld bekijken door de ogen van een dier. In Museum Rotterdam hebben ze een Bluegrass Festival.

De vorige editie trok meer dan 9000 bezoekers. Dat is aanzienlijk meer dan in de voorgaande jaren: de editie in 2018 trok ongeveer 7500 mensen.

  1. Rechter maakt nabestaanden rapper Feis excuus voor steeds langer wachten op proces

    Rechter maakt nabestaan­den rapper Feis excuus voor steeds langer wachten op proces

    De rechter heeft vanochtend aan de nabestaanden van de in 2018 doodgeschoten rapper Feis zijn excuus gemaakt voor het feit dat de rechtszaak tegen de verdachte maar op zich laat wachten. Naar verwachting zal het proces tegen de verdachte Silfano M. (25) pas ‘medio oktober’ plaatsvinden. ,,Ik had het ook liever anders gezien’’, zei de rechter tegen de familie. ,,Maar ik kan het niet mooier maken dan het is.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam