Volledig scherm
© -

Kafka: Rotterdamse lijsttrekker Jezus Leeft was lid Centrumdemocraten

Wim Kleen, de lijsttrekker van Jezus Leeft Rotterdam, was in de jaren negentig verbonden aan de Centrumdemocraten (CD) van Hans Janmaat, meldt de linkse anti-fascistische onderzoeksorganisatie Kafka. De CD stond toen te boek als racistisch, maar inmiddels gaan de uitspraken van de PVV veel verder dan die van Janmaat destijds.

Jezus Leeft doet voor het eerst mee aan de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen. Leden van de partij willen leven zoals Jezus dat deed. Naastenliefde is de basis, een rechtvaardige maatschappij en geen onrecht accepteren, zijn enkele van de uitgangspunten van de partij. Vluchtelingen zijn welkom in Nederland, staat in het verkiezingsprogramma. Maar wel tijdelijk: ‘zodra de situatie veilig is in het land van herkomst zal alles in werking worden gezet om vluchtelingen weer terug te laten keren naar eigen land’.

Kleen was in 1998 kandidaat voor de Centrumdemocraten (CD) bij de deelraadsverkiezing in Rotterdam-Feijenoord, achterhaalde Kafka. Janmaat was op dat moment al door de rechter veroordeeld wegens aanzetten tot haat. CD en Kleen haalden destijds geen zetels. Jezus Leeft heeft landelijk en regionaal op dit moment ook geen zetels.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam