Volledig scherm
De nieuwe oeververbinding moet ervoor zorgen dat het minder vaak vast staat op de Van Brienenoordbrug. © ANP

Kamerfractie VVD staat niet te springen om rijksgeld in nieuwe stadsbrug Rotterdam te steken

De VVD-fractie in de Tweede Kamer vindt dat er niet zomaar 200 miljoen euro rijksgeld kan worden gestoken in een nieuwe stadsbrug in Rotterdam. Dat zegt VVD-Kamerlid Remco Dijkstra, woordvoerder mobiliteit, in een reactie op het akkoord dat de Metropoolregio Rotterdam/Den Haag, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Rotterdam vorige week hebben bereikt over de komst van een oeververbinding tussen Rotterdam-Kralingen en –Feijenoord.

Voor deze link over of onder de Nieuwe Maas ligt al 480 miljoen euro op tafel, waarvan 200 miljoen van het rijk moet komen. ,,Maar dat is wel rijkswegengeld en hoort ook naar wegen te gaan en niet naar ov of een ov-verbinding’’, beklemtoont Dijkstra. ,,Ik moet wel aan de rest van Nederland kunnen uitleggen dat dit in Rotterdam zo hard nodig is.’’ 

Hij vraagt zich ook af of de optie wel de oplossing is voor de dagelijkse  files op de Van Brienenoordbrug en rijksweg A16. Verder wil de liberaal weten waar de 90 miljoen euro voor de Algeracorridor (tussen Van Brienenoordbrug en Algerabrug) vandaan komt. ,,Is dat ook rijksgeld?’’ 

Dijkstra geeft minister én partijgenoot Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat mee nog eens goed naar de plannen te kijken. Dit najaar beslist de Tweede Kamer bij het overleg over het meerjarenprogramma MIRT over de verdere voortgang van de oeververbinding in Rotterdam.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam