Volledig scherm
Wie wordt de eerste kampioen Bamipan werpen? © Thinkstock

Kampioenschap Bamipan werpen op Rotterdamse camping

Kent u de bamigooier nog? In een item van Powned over wat er nou zo cool is aan Rotterdam, zei de man: ,,Dat je gewoon een pan bami naar beneden ken pleure.'' Om vervolgens de daad bij het woord te voegen. Camping Crooswijk maakt er nu een sport van, letterlijk.

Het Crooswijks Kampioenschap Bamipan werpen, heet het. Volgende week is het al zover. Op zaterdag 26 augustus kunnen campinggasten met elkaar de strijd aan. De regels zijn simpel, schrijft de organisatie op Facebook.

'Je gooit je koekepan met bami van een afstandje in de vuilnisbak. Je krijgt daar drie pogingen voor. Zit tie erin, dan ga je naar de volgende ronde waarbij de afstand wordt vergroot. Zit tie er niet in...dan ben je af.' Wie het laatste overblijft, wint en is de eerste kampioen Bamipan werpen.

Camping

Op vakantie in eigen stad, dat is het idee achter de tweedaagse camping op het Schuttersveld in Crooswijk. Bezoekers kunnen een dagkaart kopen of een tentje opslaan. Entree voor het hele weekend is 15 euro. Een kaartje voor een kind (tot 10 jaar) kost 5 euro.

Iedereen is welkom. 'Hier maakt het niet uit of je putjesschepper bent of rijke stinkerd, of je uit Noord komt of van Zuid, bij ons is iedereen gelijk.'

De organisatie belooft twee dagen feest, met optredens van onder meer De Wannebiezz, Pierre van Duijl, Convoi Exceptional en Gerson Main. Kijk voor het volledige programma op campingcrooswijk.nl.