Volledig scherm
De Kuip tijdens de kampioenswedstrijd van 14 mei. © Pim Ras fotografie

Kampioenswedstrijd ‘topper’ voor Rotterdamse politie

De kampioenswedstrijd van Feyenoord op 14 mei was vorig seizoen ook de grote topper voor de politie. De wedstrijd tegen Heracles bracht de meesten agenten op de been: 9.672 uur, veel meer dan welke wedstrijd dan ook in de Nederlandse competitie. Het kampioensfeest een dag later was opnieuw een topdag met 8.640 uur.

Voor 237 Feyenoordfans zal het eerste kampioenschap in 18 jaar tijd een nare nasmaak houden. Zij werden tijdens de verloren kampioenswedstrijd tegen Excelsior of in het kampioensweekeinde opgepakt. ,,Opvallend is het hoge aantal aanhoudingen voor discriminatie, meestal antisemitische leuzen’’, zegt Bert Punt voor het Openbaar Ministerie in het jaarverslag van het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme.

Het was een druk seizoen voor de politie doordat Feyenoord tot de laatste wedstrijd met succes streed om de kampioensschaal. In de vijf wedstrijden waarbij verleden jaar de meeste politie werd ingezet speelde Feyenoord altijd, zowel thuis als uit. Ook de Europese wedstrijden tijdens Manchester United en Fenerbahce kostten veel politie-inzet, bijna zesduizend uur per wedstrijd.

Frank Paauw, portefeuillehouder Voetbal voor de Nationale Politie, waarschuwt voor de gevaren van vuurwerk rond het voetbal. De politiechef in Rotterdam wil daarom inzetten op het uitbannen van vuurwerk.

Wil jij ook als eerste op de hoogte zijn van breaking news uit je regio? Zet dan je push aan

In samenwerking met indebuurt Rotterdam