Volledig scherm
Astronaut André Kuipers © RS

Kan astronaut André Kuipers deze Rotterdamse leerlingen enthousiast maken voor techniek?

Negenhonderd basisschoolleerlingen komen morgen naar een lezing van astronaut André Kuipers luisteren in de Schouwburg, op initiatief van de gemeente Rotterdam. Hierna kunnen de kinderen workshops techniek volgen. Doel: kinderen enthousiasmeren voor techniek en wetenschap.

De belangstelling voor de lezing van André Kuipers was enorm, aldus Hedske van der Kooi van de gemeente. ,,Veel meer scholen hebben zich aangemeld dan er plaats is. We hebben ons best gedaan zoveel mogelijk klassen te kunnen plaatsen.” Zo'n dertig schoolklassen van in totaal zestien basisscholen uit verschillende wijken van Rotterdam kunnen de lezing bijwonen, voor de helft daarvan zijn er ook workshops en proefjes techniek na afloop in de Schouwburg. 

ICT-vaardigheden

Quote

In steeds meer beroepen is techniek belangrijk

Hedske van der Kooi, gemeente Rotterdam

Vanaf 2020 is in Nederland wetenschap en technologie verplicht op iedere basisschool. Rotterdam helpt basisscholen deze vakken in het lesprogramma te integreren, onder andere met dit ruimtevaartevenement. Van der Kooi geeft toe dat niet ieder kind later astronaut kan worden. Maar ze zegt: ,,In steeds meer beroepen is techniek belangrijk, denk aan ICT-vaardigheden of automatisering. Ook zien we dat er op dit moment veel werk is in technische sectoren, meer vraag dan aanbod.” Als basisschoolleerlingen alleen rekenen en taal krijgen op school en geen technische vaardigheden, zullen ze ook niet snel voor technische beroepen kiezen. En dat is zonde. Van der Kooi: ,,Veel kinderen kunnen goed met hun handen werken. Een herwaardering van technische vaardigheden is nodig.” 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (22%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (78%)
7924 stemmen