Volledig scherm
Het gemeentehuis van Maassluis. © Google Streetview

Kandidaat Forza! Maassluis trekt zich terug na bedreigingen

José Fernandez, die onlangs bekend maakte zich kandidaat te stellen voor de nieuwe partij Forza! Maassluis, trekt zich terug. Hij is meerdere keren bedreigd.

‘Na talloze bedreigingen en laster door diverse personen met een overwegend PvdA-achtergrond heb ik besloten mij terug te trekken als kandidaat voor Forza! Maassluis’, zo twitterde José Fernandez vandaag. De ondernemer heeft direct aangifte gedaan, maar wil zijn beslissing nog niet toelichten.

Bea Scheurwater, lijsttrekker van Forza! Maassluis zegt het besluit van Fernandez te respecteren. ,,Al vind ik het wel jammer dat het zo moet gaan’’, vertelt zij. ,,Dit gaat blijkbaar om een oude persoonlijke vete, die opnieuw is opgeleefd en geëscaleerd op sociale media.Maar daar heb ik noch Forza! Maassluis iets mee te maken, wil daar ook buiten blijven. José is bedreigd en doet daar nu aangifte van. Dat lijkt mij ook het enige juiste om te doen. Agressie schijnt tegenwoordig normaal te zijn, het is om doodziek van te worden.’’

Scheurwater gaat, ondanks deze teleurstelling, gewoon door. ,,Ik heb vanmorgen wel even gedacht: ‘waar ben ik nou mee bezig?’’’, bekent zij. ,,Maar ik laat me niet intimideren en ga dus gewoon door. Dat er weerstand is tegen Forza! Maassluis, is voor mij ook een drijfveer om niet op te geven. Ik wil nog steeds graag dat andere geluid laten horen.’’

De partij handelt volgens het gedachtegoed van wijlen Fortuyn die in 2002 werd vermoord, en heeft dus een rechts karakter. De partij is in heel Nederland actief, maar heeft slechts afdelingen in Hoofddorp, IJmond en Nissewaard. In laatstgenoemde gemeente heeft Forza! één zetel.

Scheurwater doet haar best het benodigde aantal handtekeningen te verzamelen voor 5 februari. Dat is de dag waarop alle nieuwe partijen die willen deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart, minstens 20 ondersteuningsverklaringen moeten indienen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Waterweg? Schrijf je hier gratis in!  

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
9377 stemmen